Regeringen har utnämnt nya höga chefer

BESLUT2008-01-10

Regeringen har i dag utsett en ny verkschef och flera nya landshövdingar. Landshövdingen i Jämtlands län har fått sitt förordnande förlängt med en månad.

Maggi Mikaelsson, landshövding i Jämtlands län, har fått sitt önskemål uppfyllt. Hon blir kvar på sin post över världsmästerskapen i skidskytte som äger rum i februari. Hennes nuvarande förordnande går ut i och med januari men förlängs till och med 28 februari. Därefter förlängs det inte.

Regeringen har utsett ytterligare tre nya landshövdingar. Barbro Holmberg blir från 21 januari landshövding i Gävleborgs län. Hon var från 2003 till 2006 statsråd i utrikesdepartementet och dessförinnan generaldirektör för Migrationsverket.

Från den 28 januari tillträder Chris Heister posten som landshövding i Västerbottens län. Under 1991 till 2002 var hon riksdagsledamot och sedan 1999 vice ordförande i moderata samlingspartiet. Från 2002 har hon varit landstingsråd i Stockholms läns landsting, från förra året finanslandstingsråd.

Den 21 januari blir Lars Bäckström ny landshövding i Västra Götaland. Han har nästan 20 års erfarenhet av riksdagsarbete och var under åren 1996 till 2006 vänsterpartiets gruppledare i riksdagen.

Minoo Akhtarzand har utsetts till ny generaldirektör för Banverket från 1 februari. Hon kommer närmast från en tjänst som länsarbetsdirektör vid länsarbetsnämnden i Uppsala. Minoo Akhtarzand är civilingenjör och har tidigare haft chefsbefattningar inom Vattenfall.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA