Regeringen vill ha säkrare Internet

PTS2004-09-10
Post- och telestyrelsen ska föreslå en strategi för ett säkrare Internet i Sverige.

Samhällets beroende av elektronisk kommunikation och Internet har ökat. Mot bakgrund av det och att ansvarsförhållandena för Internettrafiken är spridda vill regeringen få en samlad svensk strategi på området.

Post- och telestyrelsen (PTS) har därför fått i uppdrag att utarbeta strategin genom att samarbeta med berörda företag och organisationer på Internetområdet. Även PTS arbete med rikscentralen för IT-incidentrapportering, som drivs inom myndigheten, ska utnyttjas liksom PTS erfarenheter av säkerhetsinformation till Internetanvändare.

En första delrapport med förslag om mål och inriktning ska vara klar senast den 29 oktober och slutredovisning senast den 15 februari nästa år.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.