Skansen varslar 30 anställda

SKANSEN2020-06-29
Skansen varslar 30 av 200 anställda om uppsägning. Orsaken är ett akut ekonomiskt läge till följd av coronapandemin, enligt ett pressmeddelande.

Trots tidigarelagda utbetalningar av det statliga stödet, ett stödpaket från staten och kortidspermitteringar av personalen går verksamheten inte runt på Skansen.

Nu meddelar arbetsgivaren att man varslar 30 av de ungefär 200 tillsvidareanställda om uppsägning. Skansen har sedan tidigare också avslutat anställningarna för omkring 600 personer som var visstidsanställda över sommaren, skriver man i ett pressmeddelande.

Som Publikt tidigare skrivit om var Skansen en av de kulturinstitutioner som regeringen i april beslutade om skulle få sina statliga bidrag utbetalda tidigare på grund av coronakrisens påverkan på ekonomin.

Samtidigt beslutade Skansen om att korttidspermittera personal. Facket och arbetsgivaren kom överens om ett avtal där personalen permitteras på mellan 20 och 60 procent av arbetstiden.

I maj var Skansen också en av de institutioner som fick vara med och dela på regeringens stödpaket till kulturen, på sammanlagt 319 miljoner kronor.

Skansen ägs av en stiftelse som får statligt bidrag.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.