Skolverket backar om arbetsrätten

SKOLVERKET2019-12-19
Arbetsrätten, arbetsmiljön och arbetslivets villkor finns kvar i det förslag till ny läroplan för grundskolan som presenterats av Skolverket. Därmed har myndigheten backat från sitt tidigare förslag.

När Skolverket på onsdagen lämnade över sina förslag till kursplaner till regeringen fanns bland annat avsnittet om arbetsliv och arbetsrätt kvar i samhällskunskapen. Andra områden som Skolverket lagt tillbaka i förhållande till sitt tidigare förslag är avsnitt om de nationella minoriteterna, Bibeln, nationalsången, de vanligaste psalmerna, lyriken och dramatiken.

”Att skriva kursplaner handlar om att göra många avvägningar. Det finns ibland en förväntan att kursplaner ska innehålla mer än vad som är praktiskt möjligt och det finns olika intressen att ta hänsyn till. Vi har utgått från många underlag, dialoger med lärare och andra experter och remissynpunkter. De förslag vi nu lämnar till regeringen är välgrundade och bra”, kommenterar generaldirektör Peter Fredriksson det nya förslaget i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.