Socialstyrelsen skrotade dyr logga

SOCIALSTYRELSEN2013-08-19
Socialstyrelsens nya grafiska profil blev mer än dubbelt så dyr som offerten. Den kostade drygt 1,5 miljoner kronor. Och den nya logga som ingick kom aldrig till användning, skriver TT.

Socialstyrelsen tog in offert för att få en ny grafisk profil. Det antagna anbudet låg på 650 000 kronor – men projektet kostade över 1,5 miljoner kronor innan det var färdigt. Och när det kom till kritan beslutade sig myndigheten för att inte använda den nya logotyp som tagits fram, skriver TT. Den gamla loggan blev kvar, men bytte färg från röd till blå.

De ökade kostnaderna förklaras med tilläggsbeställningar, bland annat för anpassningar till webbpublicering.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.