Annons:

Statskontoret ska se över nämndmyndigheter

STATSFÖRVALTNING2023-11-24

Regeringen ger Statskontoret i uppdrag att göra en översyn av nämndmyndigheterna. Dessa myndigheter är oftast små, och enligt regeringen behöver statsförvaltningen bli effektivare genom att minska fragmentiseringen.

I ett pressmeddelande betonar regeringen att myndigheterna bör fokusera mer på sina kärnuppgifter, och aviserar att flera initiativ kommer att tas för att ompröva myndigheternas uppgifter och organisering. 

Enligt civilminister Erik Slottner, KD, är det hög tid att ta ett samlat grepp för att säkerställa att den verksamhet nämndmyndigheterna ansvarar för är organiserad på ett effektivt och ändamålsenligt sätt:

”Det är regeringens ansvar att organisera statsförvaltningen på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Flera av nämndmyndigheterna har inte omprövats sedan myndigheterna inrättades. Det har heller inte tidigare gjorts någon systematisk och samlad genomgång av om det är motiverat att nämndmyndigheterna bedriver verksamheten på det sätt som görs i dag”, kommenterar han uppdraget till Statskontoret i pressmeddelandet.

Tidigare i år har regeringen tillsatt en utredning med uppdraget att se över mindre myndigheters uppgifter och organisering. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA