Sverige bäst på miljödata

MILJÖ2020-08-21

Sverige ligger i topp när Europeiska miljöbyrån, EEA, gör sin årliga ranking över rapportering av internationella miljödata, konstaterar Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Core Data Flows ligger till grund för EEAs arbete med miljön i Europa. Det handlar om sådan miljödata som anses särskilt viktig för att ge en samlad bild av miljön i Europa. Core data flows ger underlag för EEAs bedömningar och leveranser, som rapporten Europas Miljö 2020 om miljötillståndet i de europeiska länderna.

För andra året i rad ligger Sverige på en delad förstaplats i EEAs rankning av rapportering av miljödata och samtliga rapporteringar har fått högsta poäng. Första platsen delas med Irland, Nordmakedonien, Schweiz, Serbien, Slovakien och Spanien. Det betyder inte att Sverige har det bästa miljöarbetet, konstaterar Naturvårdsverket. Men det innebär att vi hör till de bästa på att redovisa vår miljödata.

”Sveriges topplacering visar att vi har lyckats rapportera viktiga data enligt deadline och av hög kvalitet. Placeringen ger alla aktörer som har bidragit en klapp på axeln och visar att vi sköter en viktig del av vårt uppdrag inom EUs miljöarbete”, konstaterar Tom Liffen på Naturvårdsverkets miljöinformationsenhet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA