Sverige bäst på miljödata

MILJÖ2020-08-21
Sverige ligger i topp när Europeiska miljöbyrån, EEA, gör sin årliga ranking över rapportering av internationella miljödata, konstaterar Naturvårdsverket i ett pressmeddelande.

Core Data Flows ligger till grund för EEAs arbete med miljön i Europa. Det handlar om sådan miljödata som anses särskilt viktig för att ge en samlad bild av miljön i Europa. Core data flows ger underlag för EEAs bedömningar och leveranser, som rapporten Europas Miljö 2020 om miljötillståndet i de europeiska länderna.

För andra året i rad ligger Sverige på en delad förstaplats i EEAs rankning av rapportering av miljödata och samtliga rapporteringar har fått högsta poäng. Första platsen delas med Irland, Nordmakedonien, Schweiz, Serbien, Slovakien och Spanien. Det betyder inte att Sverige har det bästa miljöarbetet, konstaterar Naturvårdsverket. Men det innebär att vi hör till de bästa på att redovisa vår miljödata.

”Sveriges topplacering visar att vi har lyckats rapportera viktiga data enligt deadline och av hög kvalitet. Placeringen ger alla aktörer som har bidragit en klapp på axeln och visar att vi sköter en viktig del av vårt uppdrag inom EUs miljöarbete”, konstaterar Tom Liffen på Naturvårdsverkets miljöinformationsenhet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.