Tafsande medarbetare får löneavdrag

KRIMINALVÅRDEN2020-01-08
Vid en personalfest inom Kriminalvården tog en manlig anställd två kvinnliga kolleger på baken och kysste den enas kind. Nu har myndighetens personalansvarsnämnd beslutat att han ska få löneavdrag.

Det var vid en anstalts personalfest i augusti förra året som den manlige anställde gjorde sina oönskade närmanden. Händelsen anmäldes till myndighetens personalansvarsnämnd, som har beslutat om en så kallad disciplinpåföljd på tio dagars löneavdrag.

”Din misskötsamhet är fullkomligt oacceptabel”, skriver nämnden i sitt beslut, och framhåller att Kriminalvården tar avstånd från alla former av kränkande särbehandling och trakasserier. En fortsatt liknande misskötsamhet kan enligt nämnden innebära att mannen riskerar sin anställning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.