Trafikverket manifesterade för säkerheten

TRAFIKVERKET2018-09-27
Anställda vid Trafikverket lade vid lunchtid på onsdagen ned allt arbete i en kvart för att uppmärksamma säkerheten och den riskfyllda arbetsmiljön, rapporterar Sveriges Radio Gävleborg.

Det var sjunde året i följd som Trafikverket genomförde den här manifestationen runt om i hela landet. En tyst minut hölls också för att hedra de kollegor som förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor på jobbet, enligt lokalradion. 

”När vi lyssnar vad våra entreprenörer säger så tycker dom att trafikanterna visar mindre hänsyn idag än vad man gjorde tidigare”, säger Birgitta Jonsson, ställföreträdande regionaldirektör på Trafikverket Region Mitt, till radion.

Trafikverket har tagit fram en handlingsplan tillsammans med branschorganisationerna Sveriges Byggindustrier, Svenska Teknik och Designföretagen och branschorganisationen Håll nollan. Utgångspunkten är att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i transportsystemen eller på arbetsplatserna som deltar i projektet. 

”Jag tror att det i samhället är fokus på framkomlighet och att man ska komma snabbt dit man tänkt sig komma oavsett vad som händer efter vägen. Man är stressad i livet och vill fram fort”, säger Birgitta Jonsson till Radio Gävleborg, och uppmanar alla att hålla hastighetsgränserna och respektera varandras arbetsmiljö.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.