Vill göra en myndighet av Polisen

POLISEN2012-02-22
Polisen bör slås samman till en sammanhållen myndighet. Det skriver rikspolischefen Bengt Svenson i en debattartikel i Dagens Nyheter, DN.

Bengt Svenson föregriper i sin debattartikel Polisorganisationsutredningen som haft regeringens uppdrag att utreda hur myndigheten ska organiseras. Rikspolischefen hävdar att det inte är rationellt att Polisen ska vara uppdelad i flera olika myndigheter:

”Dagens uppdelning i 21 polismyndigheter och en central förvaltningsmyndighet ger inte optimala förutsättningar för att åstadkomma en rationell resursanvändning”, skriver han i DN.

Bengt Svenson hoppas enligt debattartikeln att Polisorganisationsutredningen ska komma fram till samma slutsatser som han själv har gjort.

Bengt Svensson. Foto: Peter Knutsson.
Bengt Svensson. Foto: Peter Knutsson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen
Inlagt av Göran (ej verifierad) ons, 02/22/2012 - 15:17
Otroligt pinsamt av högste polischefen att inte kunna erkänna att det finns fel och brister inom polisen.

Efter 30 år som polischef borde han hunnit sett både bra och dåliga saker inom organisationen. Har han inte varit ute i verkligheten över huvud taget?

Tveksamt om han kan sitta kvar särskilt länge till.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.