På frågan "Vad kan du inte vara utan på jobbet?" svarar Diar Mohammadin: "Just nu är det mitt tält. Utan det, och värmaren till det, skulle jag inte överleva många nätter i kylan här nere."
Bild: Tomi Mäki
På frågan "Vad kan du inte vara utan på jobbet?" svarar Diar Mohammadin: "Just nu är det mitt tält. Utan det, och värmaren till det, skulle jag inte överleva många nätter i kylan här nere."

Han hjälper offer för katastrofen

PÅ MITT JOBB2023-03-24

Hej Diar Mohammadin, handläggare vid operativa avdelningen på myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Vad gör du på jobbet just nu?

– Efter jordbävningen den 6 februari blev jag via MSBs resursbas nominerad till ett team som ska bygga upp tre läger i Turkiet. Genom resursbasen kan vi som anmält oss få förfrågningar om att åka i väg på olika insatser. Kommer det en fråga där så får vi begära tjänstledigt från vår ordinarie tjänst. Jag har inte varit på någon insats sedan 2014 och kände att det var dags igen. Det är alltid intressant att se vad mitt vanliga jobb egentligen leder till i verkligheten. De läger vi bygger upp nu kommer att användas av personal från EU och FN som är i Turkiet för att stötta lokala myndigheter i krishanteringen. I mitt team ingår fyra personer från Sverige, fyra från Finland och fyra från Danmark. Vi har alla olika profiler och roller. Jag är logistiker. Planen just nu är att stanna här i några veckor, men vi får se om uppdraget blir förlängt. Förödelsen här nere är enorm. Jag har aldrig tidigare sett något liknande. Så många raserade hus. Så mycket människor ute på gatorna och väldigt kallt.

Vad gör du på ditt jobb till vardags?

– Jag sitter som handläggare inom logistik och administration på MSB i Karlstad. Jag utrustar personal till insatser, har kontakt med beställare, som EU eller FN, och hanterar transporter av material. Det kan till exempel handla om tullärenden eller andra förfrågningar.

Varför är du medlem i ST?

– Många kollegor är med i ST. Sedan är det en stor trygghet att alltid kunna fråga om olika saker eller be om hjälp. Jan Fenelius, vår ordförande, ger mig alltid bra svar om det är något jag undrar över. Jag är jättenöjd och kommer att fortsätta vara med i facket.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA