På frågan ”Vad kan du inte vara utan på jobbet?” svarar Hassan El-Saghir: ”Min vattenflaska. Det är viktigt att dricka vatten, men lätt att glömma bort. Därför fyller jag flaskan på morgonen och ser till att dricka under dagen.”
Bild: Susanne Kronholm
På frågan ”Vad kan du inte vara utan på jobbet?” svarar Hassan El-Saghir: ”Min vattenflaska. Det är viktigt att dricka vatten, men lätt att glömma bort. Därför fyller jag flaskan på morgonen och ser till att dricka under dagen.”

Hoppar in och jobbar med stöd

PÅ MITT JOBB2023-09-07

Hej Hassan El-Saghir, elstödshandläggare på Skatteverket.

Vad gör du på jobbet just nu?

– Jag är tidsbegränsat anställd för att arbeta med det tillfälliga elstödet till företag. Lite förenklat kan det sökas av alla i södra och mellersta Sverige som inte är privatpersoner. När jag började före sommaren var vi ungefär 180 personer som jobbade med detta runt om i landet. Många är som jag tillfälligt anställda, andra är inlånade från andra myndigheter eller andra enheter inom Skatteverket. De flesta ansökningar hanteras automatiskt, men om något är fel får vi handlägga i större eller mindre omfattning. Det finns stödfunktioner för särskilt komplicerade juridiska frågor. Det är lärorikt och jag har mycket telefonkontakter. När jag ringer och berättar att det gäller elstödet får jag positiva reaktioner och det blir trevliga samtal. Jag sökte arbetet för att det kändes kul att prova en ny arbetsgivare och för att frågan om elstöd har blivit mycket uppmärksammad.

Vad gör du på ditt jobb till vardags?

– I grunden har jag en anställning som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Jag har varit tjänstledig för att fullfölja min masterexamen i statsvetenskap under två år, och nu för att prova annat arbete. Jag kommer att ha en tjänst­ledighet till, för jag ska flytta till Piteå och jobba som valsamordnare i kommunen inför valet till EU-parlamentet i juni nästa år.

Varför är du medlem i ST?
– Jag tror på grundidén att vi får bättre förhandlingskraft ju fler vi är. Det ligger i mitt intresse att vara med och stödja fackligt arbete, som syftar till att förbättra miljö och arbetsvillkor för mig och mina kollegor. Jag har själv varit förtroendevald. Den fackliga kampen är också en del av vår historia som jag är intresserad av.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA