Annons:

Arbetsmiljö

Ämne:Arbetsmiljö
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Arbetsmiljö. Du kan även följa vad Publikt skriver om Arbetsmiljö genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
ArbetsmiljöNyhetFyra tungt kriminellt belastade personer dödshotade en arbetsförmedlare i hans hem tidigare i april. De hade anlitats av en arbetssökande som nekats ersättning av Arbetsförmedlingen.
ArbetsmiljöNyhetArbetsmiljöverket inleder en riksomfattande inspektion av förekomsten av våld och hot på HVB- och LSS-boenden. Fyra av tio anmälningar inom verksamheterna handlar om hot och våld.
DANMARKNyhetDanmarks arbetsmarknadsminister vänder sig till alla medborgare i en efterlysning av förslag till bättre arbetsmiljöregler. Ett formulär har lagts in på departementets hemsida.
#metooNyhetRegeringen satsar över 100 miljoner kronor i vårbudgeten på förebyggande och kompetensutveckling i spåren av #metoo-kampanjen. 25 miljoner kronor satsas på arbetslivet och 50 miljoner på skolan.
LedareDåliga it-system har ett högt pris. De leder till ineffektivitet, stress och frustration. Arbetsgivarna måste säkerställa att alla medarbetare har arbetsredskap som underlättar jobbet.
Statens institutionsstyrelseNyhetTvångsvårdades tillgång till internet har lett till allvarliga arbetsmiljöproblem på Statens institutionsstyrelse, SiS. Man lägger ut bilder på personalen, hotar dem på sociala medier och lägger ut annonser på säljsajter i personalens namn, säger STs avdelningsordförande Thord Jansson.
ArbetsmiljöNyhetSkillnader i personalsammansättning, som större andel kvinnor, förklarar att sjukskrivningstal skiljer sig mellan privat och offentlig sektor, enligt en analys från Försäkringskassan.
DanmarkNyhetDanska fackförbund för offentliganställda, däribland HK Stat, har varslat om strejk till följd av ett sammanbrott i avtalsförhandlingarna. Danska regeringen har svarat med lockoutvarsel för 120 000 statsanställda.
ArbetsmiljöNyhetSjukfrånvaron i staten minskade något förra året – med 0,2 procentenheter, till 3,8 procent. Det är första gången sedan 2011 som sjukfrånvaron minskar, skriver Arbetsgivarverket.
ArbetsmiljöNyhetI spåren av ett gränslöst arbetsliv, med aktivitetsbaserade kontor, höga krav på mejl- och telefonkontakter, arbete var och när som helst och krav på mätningar och dokumentation, följer risker för arbetsmiljön, enligt två nya rapporter från Arbetsmiljöverket.
SkatteverketNyhetDet finns allvarliga arbetsmiljöproblem och konflikter på ett skattekontor i Kalmar län, enligt en anmälan från skyddsombuden till Arbetsmiljöverket. Arbetsgivaren har lämnat in en handlingsplan, men skyddsombuden anser att den är för knapphändig och efterlyser åtgärder.
ArbetsmiljöNyhetKontorslandskap försämrar välmående och trivsel, enligt en ny forskningsstudie från Karlstads universitet. På Malmö universitet kämpar facken för en ombyggnad av de nya storkontoren.
MigrationsverketNyhet18 anställda på Migrationsverkets förvar i Gävle har blivit uthängda och mordhotade i sociala medier. Migrationsverket har anmält det inträffade till Arbetsmiljöverket, uppger Gefle Dagblad.
ArbetsförmedlingenNyhetFler timmar i telefon, strulande datasystem och nya arbetsuppgifter. Personal på Arbets­förmed­lingens kundtjänst vittnar om en pressad arbetssituation. »Folk är frustrerade«, säger Tobias Olsson, arbets­förmedlare och skyddsombud vid kundtjänsten i Luleå.
spårtrafikenNyhet​Lokförare på MTRs pendeltåg har fått frågan om de kan tänka sig att köra vidare efter att de varit med om en påkörning, skriver skyddsombudet Johan Puka i en anmälan. ”En person i den psykiskt pressade situationen ska inte själv behöva bestämma det”, säger han till Publikt.
Prenumerera på