Tullverket föreslås få 100 miljoner kronor i höjt budgetanslag från och med 2020, uppger SVT.
Bild: Mostphotos
Tullverket föreslås få 100 miljoner kronor i höjt budgetanslag från och med 2020, uppger SVT.

110 miljoner till Tullverket

TULLVERKET2019-09-09

Det kommande budgetförslaget innehåller en permanent ökning av Tullverkets anslag med 110 miljoner kronor. Pengarna ska användas till att förhindra att vapen kommer in i landet, uppger SVT.

Förhandlingen mellan regeringen och samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet i den politiska så kallade januariöverenskommelsen har landat i att Tullverket får höjt budgetanslag. Det med 110 miljoner kronor, enligt Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni.

”Tullen behöver mer resurser för att kunna förhindra att vapnen kommer in i landet, och därmed också förhindra att människor mördas”, säger hon till SVT.

Sedan tidigare har det aviserats att Tullverket skulle få 70 miljoner kronor extra inför nästa år, men den summan har nu höjts med 40 miljoner kronor, enligt SVT.

Med förbehållet att det röstas igenom kommer det höjda anslaget att införas permanent från och med budgetåret 2020.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA