Migrationsverket varslar 56 om uppsägning

MIGRATIONSVERKET2017-04-26

Migrationsverkets region nord varslar 56 årsarbetare i Sveriges fyra nordligaste län. Det är ungefär hälften så många som man tidigare räknat med att varsla under årets första månader, enligt regionchefen Håkan Hansi.

I februari redovisade region nord planer på att minska antalet anställda med uppåt 120 årsarbetare. Det varsel som nu läggs omfattar 56 årsarbetare.

”Vi har hittat lösningar för att behålla fler medarbetare, det är vi mycket glada för. Efter de centrala förhandlingarna vet vi hur många av dessa 56 som i slutänden måste sägas upp”, skriver regionchef Håkan Hansi i ett pressmeddelande.

Håkan Hansi påpekar att det är den pågående avvecklingen av boenden som styr var minskningarna i regionen genomförs. De 56 som nu varslas om uppsägning berör 6 årsarbetare i Kiruna, 6 i Gällivare, 17 i Sundsvall, 14 i Kramfors och 13 i Östersund.

Nu fortsätter de centrala förhandlingarna om Migrationsverkets neddragningar parallellt med den regionala dialogen.

”Vi vill fortsätta förhandlingarna så snabbt som möjligt för att kunna ge besked till våra medarbetare. Ju längre tid som går utan att vi anpassar oss efter regionens budget, desto fler riskerar att sägas upp”, skriver Håkan Hansi.

Migrationsverket har i dag cirka 8 400 medarbetare och region nord 830 medarbetare. Region nord omfattar Migrationsverkets verksamhet i Norrbottens län, Västerbottens län, Jämtlands län och Västernorrlands län.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA