Jag känner igen mig i vartenda ord hon skriver

SVAR: ARBETSLÖSHET2010-09-07

Företagen anställer ingen över 50, som det verkar.Ylva Wadells debattinlägg var den bästa beskrivningen jag läst av hur det är. Dessutom har hon bra förslag: Tvinga företagen att anställa.

Jag är i exakt samma situation som Ylva Wadell: femtiotalist, arbetslös från ett nedlagt företag juli 2008, och jag hade varit 18 år på den arbetsplatsen.

Alla yngre (som jag varit med och lärt upp) och delat med mig av branschkunskap till har fått jobb. Vi fyra som var 50+ har haft stora problem med att få jobb. Företagen anställer ingen över 50, som det verkar. Jag känner igen mig i vartenda ord Ylva Wadell skriver. Det var den bästa beskrivningen av hur det är och dessutom så har hon bra förslag! Tvinga företagen att anställa folk som inte har jobb.

Känner inte heller att jag lider av något utanförskap. Och jag behöver inte heller hjälp med att få rutiner och komma upp på morgonen, som en Fas 3-anordnare sade nyligen under en intervju. Det är förnedrande. Jag är snart 60 och har jobbat sedan jag var 15–16 år. Ja, ännu tidigare på lov. Jag är fullt
kapabel att ta mig upp på morgnarna! Tack Ylva, för en mycket insiktsfull och bra artikel!

Gun-Britt Sjölund

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA