Se över lönerna för alla i ST

DEBATT2004-10-13
I ST Press nr 10 finns en insändare angående löner för personal på Skatteverket (efter 34 års tjänst är månadslönen 16 800 kronor).

En del av oss handläggare på Skatteverket satte kaffet
i halsen, när vi i ST Press nr 11/04 läste att ST ska kämpa för att höja handläggarlöner på försäkringskassan. Dessa löner är högre än handläggarlöner på Skatteverket.

Vi är många handläggare som på 1960-talet började på myndigheter/häradsskrivarkontor och länsstyrelser som idag arbetar på Skatteverket med handläggande arbetsuppgifter, där tempot är högt och minst lika stressigt.

Visst finns det behov av  att höja löner. Varför inte se över alla medlemmars löner. I synnerhet de med handläggande arbetsuppgifter, som inte ens har den lönenivå som nämns i insändaren.

Vår fråga är: Varför satsa på en grupp handläggare?

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.