Varför inga ja-argument?

DEBATT: INSÄNDARE2003-09-24

Som vanligt när man läser sitt fackförbunds tidning (Statstjänstemannen nr 11) börjar man tvivla på om detta är min fackförenings tidning. Statstjänstemannaförbundet är opolitiskt (vad nu det betyder) men de åsikter som framförs i tidningen är alltid av utpräglad vänsterkaraktär.

På sidorna 28, 29 och 30 framförs kören om hur eländigt det blir i Sverige (i synnerhet för statstjänstemän) vid ett ja till EMU.

Var hittar jag påståenden om motsatsen? De finns inte.

Jag tror inte att de åsikter som framförs i tidningen är relevanta för majoriteten statstjänstemän.

Det är synd att en tidning, som skulle kunna spegla arbetsförhållanden för statstjänstemän i övriga Europa, helhjärtat ägnar sig åt en nej-propaganda.

Jag har varit medlem i ST merparten av mitt liv (sedan 1971), jag är stolt över att vara statstjänsteman (att tjäna konungariket Sverige) men jag har alltmer börjat tvivla på mitt fackförbunds (åtminstone redaktionsledningens) opartiskhet.

Själv är jag ”ehögersosse”e av gammal hävd, jag tror på egenföretagande och hoppades på en ja-seger i folkomröstningen. Men i tidningen saknar jag den opartiskhet som av hävd kännetecknar en statstjänsteman.

Av detta skäl hoppas (kräver jag som medlem) att det tydligare ska framgå att ST är en opolitisk organisation.

Försök därför att hålla en bredare profil, släpp in åsikter från alla håll. Parera åsikter från ena sidan med åsikter från den andra. I unkna rum är det bra med korsdrag.

Av signaturen Undrande

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA