Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt. Foto: Robin Haldert/TT
Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt. Foto: Robin Haldert/TT

Så vill de styra Sverige

FÖRDJUPNING: VAL 20142014-08-26

Publikt har mött de båda statsministerkandidaterna Stefan Löfven, S, och Fredrik Reinfeldt, M. Båda sätter jobben i centrum, men de är oeniga om hur arbetslösheten ska minskas. Båda står dock fast vid att det blir besparingar på de statliga myndigheterna.

Söndagen den 14 september avgör väljarna om Moderaternas Fredrik Reinfeldt sitter kvar som statsminister eller om det blir Socialdemokraternas Stefan Löfven som får bilda ny regering.

I intervjuer med Publikt berättar de om sina planer för den kommande mandat­perioden. För båda är jobben en huvudfråga. Publikt har också frågat dem hur de ser på staten som arbetsgivare, Arbetsförmedlingens roll och om det är dags att höja taket
i a-kassan.

  

ÄMNEN:

Val 2014
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA