100 personer kan förlora jobben

SLU2004-02-06

Sveriges Lantbruksuniversitet gör ett underskott på 40 miljoner kronor. Närmare 100 personer riskerar att förlora jobben.

Av:  Christian Örjestål

Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU, har än en gång problem med att få ekonomin att gå ihop. Våren 2002 blev 114 personer uppsagda och nu riskerar ytterligare 100 personer att förlora jobben.

- Pengarna har inte räckt helt enkelt. Som det ser ut just nu gör vi ett underskott på 40 miljoner, säger STs ordförande vid SLU, Monica Östman.

Den 19 februari kommer SLUs styrelse behandla fjolårets bokslut och årets budget.

- Just nu jobbar fakulteterna hårt med att försöka komma till rätta med situationen, men jag vet inte hur det kommer att gå, säger Monica Östman.

Monica Östman tror att det är stor risk för uppsägningar. Men andra sparförslag måste också diskuteras.

- Frågan är om det finns några andra sätt. Men det är kanske möjligt att vi kan göra undervisningen billigare.

Vid SLU arbetar idag cirka 3 300 personer.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA