160 miljoner ska sparas

CSN2003-07-29
CSN måste spara 160 miljoner under tre år. I första hand dras 89 vikariat in.
Av:  Christian Örjestål

Övergången till ett nytt studiemedelsystem och arbetet för att säkra datordriften efter millennieskiftet är orsaken till att CSN måste spara 160 miljoner kronor.

– Det här kommer helt klart att få konsekvenser för verksamheten, säger Arne Mellqvist, ordförande för ST-Studiestöd.

Vikariaten finns över hela landet och inget av dem, 89 stycken, kommer att förlängas. Det innebär att en del kontor kan komma att drabbas hårdare än andra.

– I till exempel Falun arbetar 17 personer, fem av dem är vikarier, fortsätter Arne Mellqvist som är kritisk till arbetsgivarens beslut.
ST har efter beskedet om sparkravet begärt en konsekvensanalys över den framtida verksamheten och CSNs arbetsmiljö.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.