Bild: Kriminalvården/Privat

Akut personalbrist på häktet i Göteborg

KRIMINALVÅRDEN2022-10-04
Det råder personalbrist på häktet i Göteborg. Enligt STs sektionsordförande Enila Christensen behövs mer än femtio personer till. Nu har ett krisavtal aktiverats. Enila Christensen anser att det även krävs långsiktiga åtgärder, som att förbättra arbetstidsförläggning och scheman. ”Folk måste ha en balans mellan arbete och fritid”, säger hon.

Under de senaste veckorna har flera medier uppmärksammat personalbristen på häktet i Göteborg. SVT Väst var först med att rapportera om att situationen nått ett kritiskt läge.

”Vi gör allt vi kan för att få tag på personal och jobbar med det varje dag. Vi gör också insatser för att förbättra arbetsmiljön”, säger Per Björkgren, chef för region väst på Kriminalvården, till SVT.

Enligt STs sektionsordförande Enila Christensen härstammar problemen delvis från pandemin, som i kombination med stora klientvolymer ledde till att de anställda fick utstå en hård belastning.

– Det var väldigt påfrestande. Därefter kom också en ny organisation, vilket fick många att säga upp sig. Sedan dess har det varit svårt att komma ikapp, säger hon.

Efter sommaren har personalsituationen blivit allt svårare, och arbetsgivaren har varit tvungen att ta tillbaka anställda som påbörjat kriminalvårdsutbildningen.

– Det har lett till en frustration. Rekryteringen har inte kunnat prestera på det sätt som vi har behov av, säger Enila Christensen.

Hon uppskattar att det just nu saknas minst 50 personer på häktet, som totalt har omkring 300 anställda. Utöver det behövs även tillfällig personal som kan täcka upp för dem som är frånvarande på grund av vab och sjukskrivningar.

För att hantera den akuta situationen har ledningen aktiverat ett krisavtal som gör det möjligt att låna in personal från andra verksamheter. Dessutom har ytterligare 20 personer rekryterats och kommer att ansluta under nästa vecka.

Enila Christensen säger att hon är nöjd med att arbetsgivaren tar tag i problemen, men är samtidigt tydlig med att hon anser att det endast är kortsiktiga lösningar. I ett längre perspektiv behövs även andra åtgärder för att undvika liknande situationer, menar hon.

– Arbetstidsförläggningen och stressen kring scheman är nummer ett. Folk måste ha en balans mellan arbete och fritid. Vi jobbar långa pass och många dagar i sträck. Men även löner, kompetensutveckling och arbetsmiljö är viktiga områden att utveckla, säger Enila Christensen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.