Arbetsförmedlingen får höjd anslagskredit

ARBETSFÖRMEDLINGEN2019-03-07
Regeringen har beslutat att höja Arbetsförmedlingens anslagskredit för 2019. Det innebär att myndigheten kan använda mer pengar i år. Beslutet motiveras med att myndigheten har tillfälliga kostnader i samband med förändringsarbetet.

Arbetsförmedlingen gjorde i slutet av december 2018 en hemställan till regeringen om att få utökad anslagskredit. Nu får myndigheten regeringens tillåtelse att överskrida årets ramanslag med 5 procent. Den så kallade anslagskrediten var tidigare 3 procent. Enligt tidningen Arbetsvärlden innebär det att krediten höjs från 229 till 381 miljoner kronor. 

Beslutet motiveras med att den beslutade förändringen av myndighetens verksamhet kommer att medföra tillfälliga utgifter. Ett förändringsarbete som måste kunna utföras ”utan att behöva tappa tempo”, enligt regeringens pressmeddelande.

I ett mejl till Publikt meddelar Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg att myndigheten i nuläget inte kan säga hur den utökade anslagskrediten ska användas.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.