Arbetsförmedlingen flyttar till Solna

ARBETSFÖRMEDLINGEN2016-09-13

Arbetsförmedlingen flyttar sitt huvudkontor från Stockholms innerstad till ett nybyggt kontorskomplex i Solna. Flytten genomförs under 2019 och berör ungefär 1 200 medarbetare.

Arbetsförmedlingens huvudkontor är i dag utspritt på fyra olika adresser. Efter flytten kommer hela verksamheten att samlas under ett tak, i ett nybyggt hus vid Solna Strand.

”Huvudskälet till att vi flyttar är att vi behöver bättre anpassade lokaler för vår verksamhet. Att vi samlas på en adress bidrar dessutom till att vi kan gå ner i kvadratmeteryta och på så vis få en lägre hyreskostnad”, skriver förvaltningsdirektören Anders Persson i ett pressmeddelande.

Bygget av det nya kontoret börjar under hösten och ska vara klart för inflyttning 2019. Det nya kontorskomplexet ska heta Grow, och Arbetsförmedlingen blir den största hyresgästen med 18 000 av de totalt 25 000 kvadratmeter kontorsyta som planeras. Byggherre är det privata fastighetsbolaget Humlegården. Ambitionen är att den nya fastigheten ska uppnå miljöcertifieringen ”Miljöbyggnad Guld”. Humlegården äger flertalet av de lokaler där Arbetsförmedlingens huvudkontor håller till i dag.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA