Arbetsförmedlingens flytt dyrare än tänkt

ARBETSFÖRMEDLINGEN2017-10-25
Arbetsförmedlingen ska flytta in i nya lokaler i Solna under 2019. Budgeten för flytten var 150 miljoner kronor, men redan nu står det klart att kalkylerna spricker, enligt SVT.

Arbetsförmedlingens flytt av huvudkontoret från de nuvarande lokalerna i centrala Stockholm planerades från början till år 2018. Men svårigheterna att hitta lämpliga nya lokaler har gjort att flytten skjutits upp till 2019. Sedan de nya lokalerna hittats budgeterade Arbetsförmedlingen 150 miljoner kronor för att genomföra flytten under första kvartalet 2019. Men kostnadsberäkningen håller inte, uppger SVT.

Förvaltningsdirektör Anders Persson vid myndigheten uppger till SVT att de nya lokalerna måste utökas, eftersom antalet anställda har ökat under resans gång. 

”Om vi går från 1 300 till 1 500 personer så ökar kostnaden. Vi arbetar med den nya budgeten och kommer att vara klara senast i december”, säger Anders Persson till SVT.

Enligt SVTs uppgifter kommer den årliga hyran för de utökade lokalerna att öka med närmare tre miljoner. Engångskostnaden för flytten på 150 miljoner kronor kommer att bli flera tiotals miljoner högre. Inredning och anpassning av lokalerna med bland annat nya larm- och låssystem ligger bakom den ökade kostnaden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.