Arbetsförmedlingen föreslås få ökat anslag

ARBETSFÖRMEDLINGEN2023-03-22

Regeringen kommer enligt ett pressmeddelande att föreslå att Arbetsförmedlingens anslag för 2023 utökas med 50 miljoner kronor. Regeringen föreslår också att tillfälliga lättnader i reglerna för a-kassan ska permanentas.

Arbetsförmedlingen behöver bättre förutsättningar att hantera en ökad arbetslöshet, skriver regeringen i pressmeddelandet. Därför kommer regeringen i den kommande vårändringsbudgeten att föreslå att myndighetens anslag för 2023 ökas med 50 miljoner kronor.

Förslaget bygger enligt pressmeddelandet på en överenskommelse mellan regeringen och Sverigedemokraterna.

Regeringen lägger också fram en proposition om att permanenta de tillfälliga lättnaderna av reglerna i arbetslöshetsförsäkringen vad gäller arbetsvillkoret och karensvillkoret.

Regeringen anser enligt propositionen att de nuvarande nivåerna i arbetsvillkoret är en rimlig avvägning mellan behovet av ekonomisk trygghet vid arbetslöshet och vikten av en tidigare förankring på arbetsmarknaden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.