Åtta nya servicekontor föreslås öppna i år

STATENS SERVICECENTER2020-03-25
Stockholm, Göteborg, Malmö och Ulricehamn kommer att få nya servicekontor under 2020, om det förslag som regeringens utredare presenterade under onsdagen blir verklighet. Tidigare har regeringen beslutat om nya kontor i Storuman, Torsby, Vansbro och Åsele.

Stockholm, Göteborg, Malmö och Ulricehamn. Det är städerna som får nya servicekontor i år, om regeringens utredare får gehör för sitt förslag. Sedan tidigare har regeringen tagit beslut om att nya servicekontor ska slå upp portarna i Storuman, Torsby, Vansbro och Åsele.

I dagsläget finns det 113 servicekontor runt om i landet, och regeringen har aviserat att man avser att utöka den siffran löpande.

”Lokal statlig närvaro i hela landet är viktigt för att hålla ihop samhället och för att upprätthålla legitimitet och förtroende för de statliga myndigheterna”, skriver utredaren och tillika landshövdingen i Stockholms län, Sven-Erik Österberg i promemorian.

Förslaget om de nya servicekontoren är en avrapportering av den första delen av hans uppdrag. I mitten av november i år ska Sven-Erik Österberg redovisa nästa deluppdrag, som går ut på att ta fram ytterligare förslag på lämpliga orter för servicekontor. Han ska också presentera förslag på vilka ytterligare myndigheters serviceverksamheter som kan samlas inom Statens servicecenter.

Den del av uppdraget som presenterades i dag skickas nu ut på en remissrunda, där remissinstanserna har till 25 maj på sig att svara.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.