Avtal snart klart för Infranord

AVTALSRÖRELSE2013-09-06
Ett nytt avtal för Almegas bransch järnvägsinfrastruktur tar form. På fredagseftermiddagen fick ST ett nytt bud från Almega att ta ställning till.

STs förhandlingsombudsman Maria Olwæus fick på fredagseftermiddagen ett nytt bud av Almega på avtalsområdet järnvägsinfrastruktur. Budet kommuniceras nu ut till avtalsdelegationen.

Det kommer dock att dröja några dagar innan ett kollektivavtal är klart och påskrivet.

– Vi träffar arbetsgivaren igen på onsdag, säger hon.

Samtidigt har Seko – facket för service och kommunikation nått fram till vad som på förbundets hemsida kallas ”en preliminär överenskommelse” med Almega.

Almegas bransch järnvägsinfrastruktur har bara ett medlemsbolag med ST-medlemmar bland de anställda, Infranord. Där finns drygt 100 ST-medlemmar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Avtalsrörelse
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.