Bengt Westerberg får ST:s arbetslivspris

ST2003-11-12

Förra året var det Alexandra Pascalidou. I år Bengt Westerberg. STs arbetslivspris har delats ut för tionde gången.

STs arbetslivspris 2003 tilldelas Bengt Westerberg, tidigare partiledare för Folkpartiet och socialminister. Idag är han ordförande för bland annat Vetenskapsrådet, Svenska Friidrottsförbundet och Cirkus Cirkör. Han är också ordförande i Högskoleverkets jämställdhetsråd och jämställdhetsansvarig i Riksidrottsstyrelsen.

Delar av prismotiveringen lyder: ”Bengt Westerberg arbetar med stark personlig övertygelse och ofta i hårt motstånd, mot etablerade föreställningar /…/ Jämställdheten har en förkämpe i Bengt Westerberg. Även i idrottsvärlden har han fortsatt att driva jämställdhetsfrågorna, där han lyft fram det ideella ledarskapet och idrottens samhällsnytta.”

STs arbetslivspris

Priset delas ut för tionde året i rad. Tidigare pristagare är Agneta Stark
(1994), Göran Greider (1995), Berit Gullberg (1996), Göte Bernhardsson (1997),
Agda Rössel (1998), Christina Doctare och Paul van Buitinen (1999), Per Erik
Boivie (2000), Lars Lunning (2001) och Alexandra Pascalidou (2002).

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA