Beslut om studerande dröjer

NYHET2003-12-02

ST säger ja till ett gemensamt studerandemedlemskap tillsammans med SKTF och HTF. De andra förbundens beslut låter vänta på sig.

Av:  Christian Örjestål

Efter det att fackförbunden ST, SKTF, HTF och FF lade ned det gemensamma Trio-projektet har tankarna om ett fortsatt samarbete levt vidare.

STAR, studier och arbetsliv, är tänkt att fungera som ett gemensamt studerandemedlemskap i ST, SKTF och HTF. ST har tagit ett principbeslut i frågan och är positiva till ett gemensamt studerandemedlemskap. De andra förbunden har inte bestämt sig.

– Det här är en viktig fråga för HTF. Idag har bara 20 procent av våra medlemmar eftergymnasial utbildning. Men den siffran kommer att öka. Frågan är om HTF ska satsa nu eller väljer att vänta. Det är ett ganska stort ekonomiskt beslut, säger HTFs presschef Stina Andersson.

SKTFs förbundsordförande, Inger Efraimsson, anser att studerandefrågan är oerhört viktig. Det är därför förbundet inte har tagit något beslut.
– Det är angeläget för oss att få med HTF i projektet. Därför har jag styrelsens uppdrag att fortsätta diskutera frågan.

Ser du någon risk att projektet läggs ned?
– Så har jag inte sett på saken. Däremot är det viktigt att formerna blir tillräckligt bra, innan man sjösätter det. SKTF är inte intresserade av att göra mindre i studerandefrågan. Tvärtom.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA