Beslut om studerande dröjer

NYHET2003-12-02
ST säger ja till ett gemensamt studerandemedlemskap tillsammans med SKTF och HTF. De andra förbundens beslut låter vänta på sig.
Av:  Christian Örjestål

Efter det att fackförbunden ST, SKTF, HTF och FF lade ned det gemensamma Trio-projektet har tankarna om ett fortsatt samarbete levt vidare.

STAR, studier och arbetsliv, är tänkt att fungera som ett gemensamt studerandemedlemskap i ST, SKTF och HTF. ST har tagit ett principbeslut i frågan och är positiva till ett gemensamt studerandemedlemskap. De andra förbunden har inte bestämt sig.

– Det här är en viktig fråga för HTF. Idag har bara 20 procent av våra medlemmar eftergymnasial utbildning. Men den siffran kommer att öka. Frågan är om HTF ska satsa nu eller väljer att vänta. Det är ett ganska stort ekonomiskt beslut, säger HTFs presschef Stina Andersson.

SKTFs förbundsordförande, Inger Efraimsson, anser att studerandefrågan är oerhört viktig. Det är därför förbundet inte har tagit något beslut.
– Det är angeläget för oss att få med HTF i projektet. Därför har jag styrelsens uppdrag att fortsätta diskutera frågan.

Ser du någon risk att projektet läggs ned?
– Så har jag inte sett på saken. Däremot är det viktigt att formerna blir tillräckligt bra, innan man sjösätter det. SKTF är inte intresserade av att göra mindre i studerandefrågan. Tvärtom.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.