Bloggaren Jesper Svensson ser gärna sig själv som Skatteverkets nya chef.
Bloggaren Jesper Svensson ser gärna sig själv som Skatteverkets nya chef.

Bloggare vill bli chef på Skatteverket

SKATTEVERKET2009-11-04

Hallå där Jesper Svensson, som bloggar om jobbet på Skatteverket, och nu har sökt tjänsten som generaldirektör för myndigheten.

Varför söker du jobbet?

– Jag tror att Skatteverket behöver en chef som mig. Jag kommer direkt från den praktiska verksamheten och vet hur det är att jobba här. Jag förstår medarbetarnas behov.

Vad skulle du vilja göra som generaldirektör?

– Jag skulle vara del i en ledningsgrupp och därför är det för tidigt att svara. Fast jag skulle vilja riva upp beslutet att handledningar inte längre ska tryckas på papper. Sen skulle jag bygga upp medarbetarnas förtroende för ledningen. I dag finns det ett glapp mellan cheferna och oss som är i verksamheten.

Enligt flera kommentarer på din blogg riskerar du att bränna dina karriärmöjligheter på bloggen och ansökningsbrevet.

– Både bloggen och ansökan är mitt sätt att visa engagemang för Skatteverket. Om engagerade människor hindras från att göra karriär är det framför allt ett problem för myndigheten.

Som dina meriter i ansökan anger du bland annat att du hade MVG i samhällskunskap och att du har 184 Facebook-vänner. Du har inte lämnat några kontaktuppgifter i brevet. Hur bedömer du dina chanser att få jobbet?

– Ansökan är skriven med glimten i ögat, men jag skulle inte tacka nej till jobbet. Det vore tråkigt om det föll på att jag inte skrev ner mitt telefonnummer. Jag mejlade in ansökan och utgår från att också Regeringskansliet förstår att det går bra att svara på mejl. Det vore både konstigt och sorgligt om det föll på det.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Övrigt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA