Bolagsverket varslar 40 anställda

BOLAGSVERKET 2019-02-06
Bolagsverket har i dag varslat 40 anställda om uppsägning. Orsaken är att man behöver spara pengar, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Förhandlingar med de fackliga parterna ska nu fortsätta. Tidigast i mitten av mars kan anställda komma att sägas upp.

Bolagsverket finansieras med avgifter, och enligt pressmeddelandet sjunker myndighetens intäkter bland annat på grund av att vissa typer av ärenden blir färre och försäljningen minskar, att beslut om avgiftsjusteringar dröjt och att myndigheten inte fått anslag för större investeringar.

”Sedan 2017 har vi arbetat väldigt aktivt med Bolagsverkets ekonomi och gjort flera insatser för att minska våra kostnader och öka våra intäkter, men vi kan konstatera att det inte räcker – vår ekonomi går inte ihop på några års sikt och det måste vi hantera”, kommenterar Bolagsverkets generaldirektör Annika Stenberg varslet i pressmeddelandet.

Hon poängterar också att myndigheten kommer att göra allt man kan för att de som sägs upp får det stöd de behöver, bland annat genom Trygghetsstiftelsen

Målet är enligt Annika Stenberg att neddragningen inte ska påverka myndighetens kunder.

Bolagsverket finns i Sundsvall och har cirka 590 anställda. Neddragningen av personal ska enligt myndigheten främst omfatta funktioner inom stöd och utveckling, såsom HR, kommunikation, intern service, verksamhetsutveckling och projektkontor. Handläggande arbetsuppgifter berörs inte.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.