Elva veckors kö hos STs a-kassa

A-KASSA2009-11-23

STs a-kassa brottas just nu med väntetider på elva veckor. Personalen har utökats och jobbar övertid på helger för att kapa köerna.

– Vi ligger i slutet av augusti när det gäller ärenden vi inte har prövat än, säger Rolf Darner, kassaföreståndare för STs a-kassa.

Huvudorsaken till de långa väntetiderna är nya regler som infördes 1 juli i år. De innebär bland annat ökade möjligheter till ersättning för den som arbetat deltid under pågående sjukskrivning. Å andra sidan kräver ansökan fler uppgifter, vilket ökar behovet av tidskrävande kompletteringar.

I normala fall brukar STs a-kassa börja handlägga ett ärende samma vecka som det kommer in. För att få bukt med köerna har man omfördelat personal, samt anställt en extra person.

Rolf Darner berömmer a-kassans handläggare för stor lojalitet mot medlemmar som väntar på sina pengar. Bland annat har de anställda ställt upp på övertidsarbete flera helger de senaste veckorna.

Är köerna kortare till jul?

– Det räknar jag med, säger Rolf Darner. Vi gör allt vi kan för att betala ut pengarna så fort som möjligt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Marie Berglund (ej verifierad) tis, 12/15/2009 - 18:11
Nu står julen för dörren och jag har fortfarande inte fått arbetslöshetsersättning. Jag har varit arbetslös sedan 1 oktober och har helt förlorat hoppet på att få mina pengar detta år. Hur har jag hamnat i denna mycket svåra ekonomiska situation och med maken som är sjukpensionär. Jag har haft fel facklig hemvist som tillhört ST och som grädde på moset skickar man ut inbetalningskort som skall vara inbetalt innan sista december! Jag har lånat av vänner och bekanta men nu törs jag inte låna mera. Nu orkar jag inte mer...

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA