Extrapengar till Länsarbetsnämnden i Blekinge

NYHET2003-12-10
Blekinge är Sveriges hårdast drabbade län när det gäller varsel. Nu får Länsarbetsnämnden i Blekinge extra resurser för att klara av trycket på arbetsförmedlingarna.

Sedan januari 2001 har 2 400 personer varslats om uppsägning i Blekinge. Utslaget på befolkningen i Blekinge är det de högsta siffrorna i landet – inget annat län har drabbats lika hårt av konjunkturnedgången.

För att motverka varslens effekter – ökad arbetslöshet – har AMS tilldelat Länsarbetsnämnden i Blekinge 3,5 miljoner kronor. Pengarna ska i första hand gå till att förstärka arbetsförmedlingen.

– Blekinge har drabbats hårt. Men nu får arbetsförmedlingen större möjligheter att erbjuda arbetslösa och varseldrabbade kompetensutveckling och utbildning, säger AMS-chefen Anders L Johansson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.