STs ordförande Britta Lejon delade ut förbundets årliga arbetslivspris till Folkhälsomyndighetens personal. Priset togs emot av Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell och Sujata Maini, avdelningsordförande för ST inom Folkhälsomyndigheten.
Bild: Fredrik Hjerling
STs ordförande Britta Lejon delade ut förbundets årliga arbetslivspris till Folkhälsomyndighetens personal. Priset togs emot av Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell och Sujata Maini, avdelningsordförande för ST inom Folkhälsomyndigheten.

Folkhälsomyndigheten får STs arbetslivspris

ST2021-12-01
Folkhälsomyndigheten och dess medarbetare tilldelas årets arbetslivs- och demokratipris av Fackförbundet ST för sitt arbete under pandemin.

Priset delas ut av förbundet till en person eller en grupp som ST anser vara angelägna för att utveckla arbetslivet och demokratin.

Utmärkelsen går i år till Folkhälsomyndigheten med dess medarbetare för att ”under en historiskt omskakande period som i allra högsta grad påverkat samhälls- och arbetslivet och därmed oss alla, ha visat vikten av statlig verksamhet”. I sin motivering lyfter ST också fram betydelsen av sakliga och opartiska statstjänstemän för tryggheten och stabiliteten i landet.

Priset togs emot av Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell och Sujata Maini, avdelningsordförande för ST inom Folkhälsomyndigheten.

– Det är en heder att bli tilldelad detta arbetslivspris för mig och mina kollegor på Folkhälsomyndigheten. Vi är väldigt engagerade medarbetare som gör vårt yttersta för att tillsammans arbeta för en folkhälsa som stärker samhällets utveckling. Det är en fin motivering som lyfter det viktiga arbete vi som statsanställda utför, säger Sujata Maini.

Hon vittnar om att många medarbetare har gjort uppoffringar för att få arbete och privatliv att gå ihop under pandemin.

– För vissa har det bland annat inneburit schemaändringar och övertid. Stödet till medlemmarna har varit viktigt då några har mått dåligt under den här perioden, säger Sujata Maini.

Pandemin har också inneburit utmaningar i det fackliga arbetet. Bland annat var det svårt att få ihop en avdelningsstyrelse vid det senaste årsmötet på grund av många medlemmars ökade arbetsbörda, berättar Sujata Maini.

– Men vi lyckades och har nu en liten styrelse som har försökt att företräda våra medlemmar på bästa sätt under rådande omständigheter, säger hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.