STs ordförande Britta Lejon delade ut förbundets årliga arbetslivspris till Folkhälsomyndighetens personal. Priset togs emot av Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell och Sujata Maini, avdelningsordförande för ST inom Folkhälsomyndigheten.
Bild: Fredrik Hjerling
STs ordförande Britta Lejon delade ut förbundets årliga arbetslivspris till Folkhälsomyndighetens personal. Priset togs emot av Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell och Sujata Maini, avdelningsordförande för ST inom Folkhälsomyndigheten.

Folkhälsomyndigheten får STs arbetslivspris

ST2021-12-01

Folkhälsomyndigheten och dess medarbetare tilldelas årets arbetslivs- och demokratipris av Fackförbundet ST för sitt arbete under pandemin.

Priset delas ut av förbundet till en person eller en grupp som ST anser vara angelägna för att utveckla arbetslivet och demokratin.

Utmärkelsen går i år till Folkhälsomyndigheten med dess medarbetare för att ”under en historiskt omskakande period som i allra högsta grad påverkat samhälls- och arbetslivet och därmed oss alla, ha visat vikten av statlig verksamhet”. I sin motivering lyfter ST också fram betydelsen av sakliga och opartiska statstjänstemän för tryggheten och stabiliteten i landet.

Priset togs emot av Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell och Sujata Maini, avdelningsordförande för ST inom Folkhälsomyndigheten.

– Det är en heder att bli tilldelad detta arbetslivspris för mig och mina kollegor på Folkhälsomyndigheten. Vi är väldigt engagerade medarbetare som gör vårt yttersta för att tillsammans arbeta för en folkhälsa som stärker samhällets utveckling. Det är en fin motivering som lyfter det viktiga arbete vi som statsanställda utför, säger Sujata Maini.

Hon vittnar om att många medarbetare har gjort uppoffringar för att få arbete och privatliv att gå ihop under pandemin.

– För vissa har det bland annat inneburit schemaändringar och övertid. Stödet till medlemmarna har varit viktigt då några har mått dåligt under den här perioden, säger Sujata Maini.

Pandemin har också inneburit utmaningar i det fackliga arbetet. Bland annat var det svårt att få ihop en avdelningsstyrelse vid det senaste årsmötet på grund av många medlemmars ökade arbetsbörda, berättar Sujata Maini.

– Men vi lyckades och har nu en liten styrelse som har försökt att företräda våra medlemmar på bästa sätt under rådande omständigheter, säger hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA