Förra AF-chefen satsar på bemanning

ARBETSFÖRMEDLINGEN2014-09-08
Angeles Bermudez-Svankvist, Arbetsförmedlingens förra generaldirektör, har gått in som delägare i ett bemanningsföretag som även jobbar med sysselsättningsfasen, det som förut kallades fas 3.

Arbetsförmedlingens förra, kritiserade generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist, fortsätter att arbeta med sysselsättningsfrågor. Hon har gått in som delägare i aktiebolaget Öresundsbemanning, skriver Helsingborgs Dagblad.

Bolaget som finns i Åstorp ägnar sig åt ”coachande insatser, utbildning och bemanning” enligt företagsinformationen från Bolagsverket. Öresundsbemanning tar även uppdrag inom legoproduktion och evenemang samt ägnar sig åt försäljning av gårdsprodukter.

Helsingborgs Dagblad granskade företaget i april. Tidningen fann att Öresundsbemanning tog sig an arbetslösa i sysselsättningsfasen, det som tidigare kallades fas 3, och lät dem paketera godis. Enligt Helsingborgs Dagblad var det legoarbete för ett godisföretag. Därmed tjänade Öresundsbemanning pengar två gånger på de arbetslösa.

Angeles Bermudez-Svankvist vill inte svara på frågor från Helsingborgs Dagblad. ”Jag har inga kommentarer, pratar inte med media, jag är inte en offentlig person längre” säger hon till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.