Bermudez-Svankvist ska hjälpa asylsökande

INTEGRATION2016-03-10
Förra chefen för Arbetsförmedlingen Angeles Bermudez-Svankvist ska skapa organiserad sysselsättning för asylsökande. Uppdraget är verksamhetsutvecklare hos Migrationsverket.

Angeles Bermudez-Svankvist var omdiskuterad generaldirektör för Arbetsförmedlingen fram till år 2013. Nu har hon fått ett uppdrag hos Migrationsverket som verksamhetsutvecklare med ansvar för den organiserade sysselsättningen. Uppdraget gäller året ut.

”Med alla asylsökande som kom förra året står Sverige inför en stor utmaning. Nu måste många krafter hjälpas åt och jag vill vara där jag gör mest nytta. Jag kan bidra med goda exempel och öppna dörrar mellan olika aktörer centralt, regionalt och lokalt”, skriver hon i ett pressmeddelande.

Det ökande antalet asylsökande som väntar på beslut ökar behovet att göra deras väntan på beslut meningsfull. En viktig uppgift för Angeles Bermudez-Svankvist blir att skapa strukturer och kanaler för att ta till vara det engagemang som finns bland frivilligorganisationer och privatpersoner. Men också att koppla ihop asylsökande med företag inom den offentliga och privata sfären.

Sedan Angeles Bermudez-Svankvist lämnade Arbetsförmedlingen 2013 har hon enligt pressmeddelandet bland annat arbetat med frågor kring islamofobi och integration inom regeringskansliet samt varit konsult och rådgivare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.