Försäkringskassan prisas för webbtjänst

FÖRSÄKRINGSKASSAN2015-04-24
Webbtjänsten ersättningskollen.se har fått pris som årets innovation i försäkringsbranschens Insurance Awards 2015. Försäkringskassans tjänst var den mest nyskapande innovationen under året.

Ersättningskollen är ett enkelt verktyg som på webben ger användaren en samlad bild över försäkringsskyddet vid långvarig sjukdom  eller arbetsskada. Tjänsten är ett samarbete mellan Försäkringskassan, Svensk Försäkring och AFA Försäkring och lanserades i mars 2014.

”Vi vet att Ersättningskollen är en uppskattad tjänst och därför är det väldigt roligt med ett sådant här erkännande även från branschen. Att skapa tydlighet kring hur människors ekonomiska situation påverkas vid en förändrad livssituation, som till exempel sjukdom eller olycka, är en del av Försäkringskassans arbete med att öka förtroendet bland medborgarna”, säger Gunilla Dyrhage, chef för digitala kanaler på Försäkringskassan, i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.