Fortbildning för höjd kompetens

KRIMINALVÅRDEN2003-12-15

Högskoleanknuten utbildning och kontinuerlig fortbildning. Så vill Kriminalvårdsverket utveckla medarbetarnas kompetens.

– Detta är mycket välkommet. Många ST-medlemmar arbetar med klienter och det är ett svårt jobb, säger ST-Kriminalvårds ordförande Sven-Erik Larsson.
Facken har påtalat för verkschefen att fortbildningen är bristfällig. Detta stöds av en enkät bland de anställda 1998 och påpekande från Riksrevisionsverket att kompetensnivån måste höjas, fortsätter han.
I dagarna har ett utbildningsprojekt startat. Uppdraget är att skapa en gedigen introduktionsutbildning (koncernövergripande), fort- och vidareutbildning och även en intern utbildning i samarbete med högskolor och universitet. Kopplingen till forskning ska förstärkas.
Framöver är verket intresserat av att anställa människor med basutbildning där grunden kan vara socialpedagogik.
– Vid rekrytering har vi tankar på att vända oss till Pliktverket för tester och intervjuer, berättar projektledaren Ulla Carin Fyhr. Huvudansvaret ligger dock på respektive myndighetschef.
Utbildningen beräknas starta under 2002. Det här ligger långt bort från den vaktmentalitet som rått inom verket.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA