Fortifikationsverket blir kvar

FASTIGHETER2013-12-19

Fortifikationsverket kommer inte att läggas ned. Regeringen har bestämt sig för att behålla myndigheten, trots att en utredning föreslagit att den skulle läggas ned.

I höstas föreslog en statlig utredning att Fortifikationsverket, med huvudkontor i Eskilstuna, skulle slås samman med Statens fastighetsverk för att skapa en sammanhållen statlig myndighet för fastighetsförvaltning. Nu har regeringen beslutat att inte följa förslaget, men istället uppdra till de två myndigheterna att bland annat öka sin samverkan.

”Vi har funderat noga på hur den framtida förvaltningen av statliga fastigheter ska se ut och kommit fram till att det inte finns tillräckliga skäl för att avveckla Fortifikationsverket. Myndigheten kommer även i fortsättningen att ha ett stort bestånd av fastigheter att förvalta, och den nya struktur som vi arbetat med har visat sig inte leda till de fördelar som hade motiverat en stor organisationsförändring. Därför väljer vi att låta myndigheten vara kvar som den är”, säger civilminister Stefan Attefall, KD i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA