Häkteschefens svar på ST-kritik: Trams!

NYHET2004-12-10

Lars-Åke Pettersson, chef vid Kronobergshäktet, anser att STs påstående att ledningen vänt personalen ryggen är gripet ur luften.

Av:  Christian Örjestål

Lars-Åke Pettersson har reagerat efter det att STs ordförande vid Kronobergshäktet, Zoran Veljkovic, beskrivit i ST Press och DN hur arbetsgivaren vänt personalen ryggen, att samverkansmöjligheterna varit obefintliga och att fackets åsikter stämplats som gnäll och inte tagits på allvar.

— Det där är rent trams. Hade ST haft ett medlemsmöte där den här kritiken framförts då hade jag tagit det på allvar. Men när kritiken kommer från en eller två fackligt aktiva inom ST då tar jag inte åt mig lika mycket. Det är viktigt för mig att ha personalens stöd. Och det känner jag att jag har.

Lars-Åke Pettersson menar att det fackliga samarbetet på Kronobergsanstalten fungerar, under omständigheterna, bra. Bland annat är han mycket nöjd med det huvudskyddsombud som finns på häktet.

— Och vi har visst lokal samverkan, det är där som vi analyserar den framtida verksamheten just nu. För det är självklart att neddragningar av personalen ger konsekvenser på verksamheten. Färre kan inte göra samma jobb som görs av fler idag, säger Lars-Åke Pettersson.

Hur stora neddragningar räknar ni med?

— Det vill jag inte gå in på nu. Det finns ett sparförslag lagt, men det är allt annat än slutgiltigt och innan det är fastställt vill jag inte nämna några siffror.

Men det kan bli så många som 38 tjänster som försvinner?

— Det är kanske i linje med förslaget. Men som sagt, det är bara ett förslag och nu kommer vi att argumentera för vår sak och vår verksamhet. Vi får se var vi hamnar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Rättsväsende
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA