Ilska över uteblivet avtal

RIKSPOLISSTYRELSEN2003-06-27
Det jäser på RPS. Trots förhandlingar sedan oktober finns ännu inget lokalt löneavtal

– Jag är lindrigt sagt förbannad och medlemmarna är ilskna, utbrister Lennart Grönberg, sektionsordförande inom ST-Polisväsende. Särskilt som vi vid flera tillfällen hotats med uppsägningar om vi sluter ett avtal utöver det så kallade stupstocksvärdet. ´

På Stockholms polismyndighet och Säpo har man fått bra lokala avtal och han bedömer att de lokala avtalen inom polisväsendet i snitt landat på 7,5 procent.

Hittills har arbetsgivaren inte gett ett bud utöver stupstocksvärdet, 6,3 procent för perioden 1 april 2002–30 september 2004.
– Vi överlägger för närvarande med Polisförbundet om hur vi ska gå vidare, säger han.

Av MARIANNE WIBERG

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Rättsväsende
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.