Karlstad kan få ny jaktmyndighet

STATSFÖRVALTNING2014-08-29
Alliansen lovar att inrätta en ny jaktmyndighet med lokalisering i Karlstad om regeringen får sitta kvar. Det lovade ledande allianspolitiker vid ett möte i Karlstad, skriver Nya Wermlands-Tidningen, NWT.

För ett år sedan presenterades en statlig utredning som föreslog att alla frågor som gäller jakt och viltförvaltning skulle lyftas bort från Naturvårdsverket och läggas på en nyinrättad jaktmyndighet. Nu lovar alliansen att genomföra detta och att myndigheten ska placeras i Karlstad – om allianspartierna vinner valet.

”Det är ett löfte”, sa Folkpartiets partisekreterare Nina Larsson på torget i Karlstad på torsdagen, skriver NWT.

På Naturvårdsverket jobbar idag cirka 35 personer med de frågor som berörs. Till det kommer ytterligare några tjänster som skulle flyttas från Trafikverket och Livsmedelsverket.

”Det är viktigt att Karlstad får en myndighet som tar ett helhetsgrepp på både rovdjursförvaltning och viltförvaltning. Oppositionen kan inte komma överens om hur de här frågorna ska lösas, de vill inte ha en jaktmyndighet”, sade Nina Larsson, enligt NWT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.