Kötiden något kortare vid ST a-kassa

A-KASSAN2010-01-18

Trenden med växande väntetider har vänt för STs a-kassa. Men fortfarande hör kassan till de långsammaste, visar statistik från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF.

I december avgjorde STs a-kassa hälften av alla ärenden inom 15 veckor. Det är bättre än i november, då motsvarande siffra var 17 veckor. Men fortfarande hör kassan till de a-kassor som är absolut långsammast med att behandla nya ersättningsärenden. Bara Lärarnas a-kassa är mer saktfärdig. Där tar det 16 veckor innan hälften av ärendena behandlats.

Enligt den senaste statistiken från IAF är Ledarnas a-kassa snabbast av alla – där behandlas vartannat ärende inom fyra veckor och 75 procent inom sex veckor. I STs a-kassa tar det 17 veckor innan 75 procent av ärendena behandlats.

IAF redovisar också att utbetalningarna från a-kassorna ökat kraftigt det senaste året. Under december i fjol betalade de ut totalt cirka 1,9 miljarder kronor. Det är 800 miljoner kronor mer än i december föregående år, en ökning med 75 procent.

Under hela förra året betalade a-kassorna ut cirka 19,6 miljarder kronor, 6 miljarder mer än året innan.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA