Kriminalvårdens plan tvingades nödlanda

KRIMINALVÅRDEN2024-03-15

Ett mindre passagerarplan som chartrats av Kriminalvården tvingades på torsdagen att nödlanda på Arlanda flygplats. Enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet ska räddningstjänsten ha sprutat vatten på planet på grund av rökutveckling.

Ombord på det privata Cessnaplan som chartrats av Kriminalvården fanns enligt medieuppgifter sex personer. Räddningstjänsten ska ha larmats om att planets kabin fyllts med rök klockan 14.48 på eftermiddagen.

”Det är vår transport och vår personal. Vid landningen blev det punktering på ett av däcken och en del rökutveckling”, bekräftade Kriminalvårdens pressekreterare Mikael Ringberger till Dagens Nyheter.

Några uppgifter om vem eller vilka som funnits ombord ville han inte lämna, skriver Aftonbladet.

”Allt har gått bra och ingen är skadad. I och med att det skett en incident så ska det här nu utredas”, sade Swedavias pressansvarige Peter Wärring till Aftonbladet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA