Minister vill flytta myndigheter

STATEN2012-10-09
Integrationsminister Erik Ullenhag, FP, vill att staten flyttar ut en myndighet till någon av Stockholms förorter på Järvafältet. Det skulle höja statusen på de utsatta bostadsområdena, menar han.

Tillsammans med Stockholms skolborgarråd Lotta Edholm, FP, skriver Erik Ullenhag i en debattartikel i Svenska Dagbladet, SvD, att både staten och kommunen bör etablera verksamhet i de utsatta områden där arbetslöshet och utanförskap är utbrett:

”För att stärka Järvalyftets arbete i att skapa fler arbetstillfällen vill Folkpartiet driva på för att flytta delar av Stockholms stads förvaltning och någon statlig myndighet till områden som Rinkeby, Tensta, Hjulsta, Husby eller Akalla. En statlig myndighet höjer områdets status och visar att alla delar av Stockholm är viktiga.”, skriver de två folkpartisterna.

Vilken statlig myndighet som skulle vara aktuell för en flytt pekas inte ut i artikeln. Men att etablera samhälleliga institutioner skulle föra med sig flera positiva effekter:

”En flytt av offentliga förvaltningar ökar också behovet av servicetjänster runt arbetsplatserna vilket i sig genererar nya arbetstillfällen. Alltför länge har det funnits för få myndigheter, politiska partier, företag och andra aktörer som förlagt sin verksamhet till dessa delar av staden.”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.