”Ministern negligerar problemen”

FÖRSÄKRINGSKASSAN2010-03-26

Igår samlade socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson till presskonferens för att berätta att hon stärkt Försäkringskassans ledning. ”Hon försöker flytta fokus från de reella problemen”, anser Siv Norlin, ST.

På torsdagen presenterade Cristina Husmark Pehrsson Försäkringskassans nya överdirektör Stig Orustfjord för medierna. Syftet med att förstärka ledningen är att förbättra bemötandet och stärka rättssäkerheten, förklarade hon.

Men STs avdelningsordförande Siv Norlin anser att det är ett sätt för socialministern att flytta fokus från de verkliga problemen:

– Hon negligerar problemen och vill få oss att tro att de kan lösas genom att hon förstärker ledningen med en person.

Enligt Siv Norlin handlar problemen snarare om att regelverket inte ger människor trygghet vid sjukdom, att reglerna är otydliga och svårtolkade och att Försäkringskassan har otillräckliga resurser.

– Vad kan en överdirektör göra åt det? undrar Siv Norlin och tillägger att Försäkringskassan skulle behöva fler handläggare.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Linda Åberg, H… (ej verifierad) tis, 03/30/2010 - 02:35
Det bästa vore om F-kassan slapp Christina Husmark Pehrsson. Där har vi Försäkringskassans verkliga bromskloss!

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA