I kölvattnet av uppropen kring #metoo ska nu jämställdhetsminister Åsa Regnér, S, ska diskutera sexuella trakasserier i arbetslivet med de centrala parterna och Arbetsmiljöverket.
Bild: Getty Images
I kölvattnet av uppropen kring #metoo ska nu jämställdhetsminister Åsa Regnér, S, ska diskutera sexuella trakasserier i arbetslivet med de centrala parterna och Arbetsmiljöverket.

Ministrar kallar till möte om sexuella trakasserier

#METOO2017-11-07

I kölvattnet av #metoo bjuder regeringen in de centrala parterna till ett möte för att diskutera hur sexuella trakasserier i arbetslivet kan motverkas, rapporterar Arbetarskydd.

”Det är helt otillständigt att så många kvinnor upplever en så utsatt och otrygg position på sin arbetsplats som #metoo vittnar om”, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson,S, till Arbetarskydd.

Tillsammans med jämställdhetsminister Åsa Regnér, S, har hon bjudit in till möte 8 december för att diskutera sexuella trakasserier i arbetslivet. Förutom de centrala parterna kommer även Arbetsmiljöverket och eventuellt DO att medverka.

Ylva Johansson säger till Arbetarskydd att föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö erbjuder nya verktyg för att kunna agera i frågor som rör sexuella trakasserier.

”Det handlar om att synliggöra det, att våga prata om det och arbeta systematiskt med det. Det är det som jag vill prata med parterna om”, säger hon till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA