Minskat behov av trygghetsåtgärder

ST-FK2003-07-28
Färre uppsägningar på försäkringskassorna under 2002 har även minskat kostnaderna för kassornas gemensamma trygghetsstiftelse.

 Av dem som blivit uppsagda under de senaste fem åren – och ännu inte fyllt 65 år – fanns totalt 849 personer kvar i Trygghetsstiftelsens register i december 2002. Sju procent (62 personer) var fortfarande arbetslösa, men flera i gruppen över 55 år (37 personer) har löften om särskild pensionsersättning, vilket gör att den verkliga andelen arbetslösa är lägre.

Verksamhetsberättelsen för 2002 gör också gällande att 301 personer (35 procent) av de registrerade är i arbete; 275 av dem har fast arbete.  16 går på vikariat, 10 har startat eget och 27 personer studerar vidare. 318 personer (37 procent) har beviljats pensionsersättning /särskild pensionsersättning från försäkringskassorna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.