Ny chef för domstolarna

NY GD2008-04-18

Lagmannen Barbro Thorblad blir ny generaldirektör och chef för Domstolsverket. Hon kommer närmast från Malmö tingsrätt, som hon lett sedan 2002.

Barbro Thorblad har tidigare varit hovrättslagman i Hovrätten för Västra Sverige och chefsrådman i Göteborgs tingsrätt. Hon har också haft flera utredningsuppdrag och bland annat varit ordförande i Kriminalvårdskommittén och särskild utredare av Ekobrottsmyndigheten och sekretess hos utlandsmyndigheterna

– Barbro Thorblad är en erfaren chef med lång och gedigen bakgrund i den dömande verksamheten. Detta ger henne de förutsättningar som krävs för att kunna lyckas med uppdraget som generaldirektör för Domstolsverket, säger justitieminister Beatrice Ask, m, i ett pressmeddelande.

Barbro Thorblad tillträder den 15 juni 2008 och efterträder Thomas Rolén, som sedan 1 januari är kammarrättspresident i Kammarrätten i Stockholm. Monica Dahlbom är tillförordnad chef för myndigheten.

Barbro Thorblad var inte bland dem som sökte tjänsten när den var utannonserad.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA